Cukiernia Williams Sp. z o.o. Sp. k. otrzymała dofinansowanie w ramach działania 1.5 Dotacje na kapitał obrotowy Programu Operacyjnego Polska Wschodnia 2014-2020, współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego. Cel i efekt Projektu: utrzymanie działalności. Całkowity koszt realizacji Projektu wynosi: 232 329,75 zł
Tradycyjny,klasyczny sernik ze skórką pomarańczową, na kruchym spodzie. Prawdziwy król wśród serników. Używamy wysokiej jakości sera, dzięki temu smak ciasta jest znakomity. Idealny na święta i uroczystości.
Puszysty sernik z brzoskwiniami, kruchym ciastem i warstwą bezy. Bardzo delikatny, wilgotny, idealnie się kroi. Uwielbiają go zarówno dzieci jak i starsze osoby. Nie może go zabraknąć na żadnym przyjęciu.
Niezwykle delikatny sernik na ciemnym biszkopcie z warstwą pysznego musu z truskawek. Ciasto przypomina delikatną piankę, cieszy zmysły wyjątkowym smakiem. Pięknie się prezentuje na stole i szybko z niego znika.
Sernik Baskijski został przez nas przygotowany na bazie serka typu Philadelphia, do tego dodaliśmy jaja od kur z wolnego wybiegu, śmietanę i oligofruktozę! Oligofruktoza to naturalny słodzik dostarczający o połowę mniej kalorii niż biały cukier, a dodatkowo nie powoduje nagłego wzrostu glukozy we krwi co jest szczególnie ważne dla osób chorujących na cukrzycę.
Ciasto Opera to francuski klasyk wśród wypieków. W 1955 roku Cyriaque Gavillon stworzył przepis na ten deser dla słynnej cukierni Dalloyau. Ciasto składa się z biszkoptu migdałowego z nasączeniem kawowym, kremu maślano-kawowego oraz ganaszu czekoladowego. Na spodzie chrupią prażynki Callebaut Paillete Feuilletine.
Nie bez przyczyny zostało tak nazwane, mało kto jest się wstanie jej się oprzeć tak jak słynnej Pani Walewskiej. Pyszne, kruche ciasto, z miękką bezą, orzechami włoskimi i delikatnym kremem maślano-budyniowym oraz powidłami śliwkowymi. Idealnie sprawdza się na przyjęciach np.weselach.
Tradycyjne polskie ciasto z dodatkiem miodu. Składa się z czterech warstw kruchego ciasta miodowego, przełożone masą budyniową oraz udekorowane polewą czekoladową. Ciasto które zachwyci gości.
Pyszne, czekoladowe ciasto, które sprawdzi się na każdą okazję. Znakomicie się kroi, jest bardzo podzielne. Składa się z wielu warstw ciemnego biszkoptu nasączonego alkoholem i przełożone kremem maślano-budyniowym. Wyśmienicie smakuje.
Bardzo dobre kruche ciasto z miodem. Przełożone jabłkami i kremem karpatkowym, na górze warstwa prażonych orzechów z karmelem.
Ciemny biszkopt przekładany delikatnym kremem maślano-kawowym z bezą orzechowo-kokosową z niewielką ilością rumu oraz chrupiącymi wafelkami. Ciasto nie jest za słodkie, idealne w smaku.
Wyjątkowe połączenie słodkiego karmelu z prażonymi migdałami oraz dwóch musów-śmietankowego i czekoladowego. Całość tworzy wyjątkowy smak. Ciasto wygląda bardzo efektownie i wybornie smakuje.
Ciasto jest wilgotne,puszyste i rozpływa się w ustach. Składa się z biszkoptu makowo-kokosowego, kremu karpatkowego i biszkoptów nasączonych alkoholem, oblane czekoladą.
Pyszne ciasto, które składa się z czekoladowego biszkoptu, przełożone pysznym kremem czekoladowym i wiśniami które nadają wyjątkowy smak. Ciasto nasączone jest alkoholem. Szybko znika ze stołu, zachwyci gości.
Tradycyjna pyszna szarlotka. Kruche ciasto i smażone jabłka z dodatkiem skórki pomarańczowej. Doskonała w smaku.
Pleśniak to pyszne ciasto, bogate w kolorowe warstwy. Wspaniałe połączenie kruchego ciasta z powidłami śliwkowymi i miękką bezą. Większość osób zna je od dzieciństwa, w naszym wydaniu smakuje wyśmienicie.
Szarlotka razowa w naszym wydaniu to prawdziwa uczta dla zmysłów. Jest wyjątkowa. Składa się z kruchego ciasta z mąki razowej, do tego utarte jabłka z cynamonem, miodem, rodzynkami i orzechami. Można zajadać bez końca...
Niezwykle smaczny makowiec. Wilgotny, długo zachowuje świeżość. Zawiera jabłka i skórkę pomarańczową. Polecamy na różne okazje.
Ciasto na kruchym spodzie z dodatkiem różnych biszkoptów, kremów i bakali. Doskonale smakuje z pyszną kawą...
To ciasto oczaruje Państwa swoją delikatnością i lekkością. Jest idealne na letnie dni. Połączenie ciemnego biszkoptu na którym są warstwy kremu budyniowego, malin w galaretce i bitej śmietany która jest posypana wiórkami z czekolady. Przepyszny deser.
Owoce zatopione w galaretce w połączeniu z puszystym jasnym biszkoptem i aksamitnym, delikatnym kremem śmietankowym posmakuje każdemu. Pięknie się prezentuje na stole, cieszy oko swoimi kolorami, pięknie pachnie i sprawia, że każdy ma ochotę po nie sięgnąć...
Bogactwo smaków. Połączenie słodkiego z kwaśnym. Zaskakuje smakiem, sprawia, że znika szybko ze stołu i zjada się je do ostatniego okruszka. Składa się z jasnego biszkoptu, musu czekoladowego, śmietankowego z kulkami czekoladowymi oraz wyjątkowego musu z marakui. To jedno z tych ciast które koniecznie trzeba spróbować.
Delikatne ciasto przełożone kremem śmietanowo- waniliowym. Biszkopty nasączone kawą. Ciasto jest lekkie, nie za słodkie.
Są ciasta, które nigdy się nie nudzą. Niezmiennie zachwycają smakiem i prostotą. Nasza napoleonka zalicza się właśnie do takich ciast, jest lekka i puszysta. Składa się z ciasta francuskiego, przełożonego idealnie skomponowanym kremem budyniowym w którym tkwi cały sekret jej wyjątkowości...
To ciasto z pewnością kojarzy się wielu osobom z dzieciństwem... Nasza kremówka jest przepyszna w smaku. Ma niezwykle delikatny śmietanowo- budyniowy krem, który łączy się idealnie i tak też smakuje.
Czekoladowe, puszyste ciasto przełożone delikatną bitą śmietaną. Nie jest za słodkie. To deser uwielbiany przez miliony Polaków.
Tradycyjna ucierana babka piaskowa z dodatkiem masła. Jest wyśmienita w smaku, bardzo delikatna i rozpływa się w ustach. Długo zachowuje swoją świeżość.
Bardzo smaczny keks, z mnóstwem kandyzowanych i suszonych owoców. Ładanie i apetycznie wygląda, pięknie pachnie, wybornie smakuje. Kolorowe, pyszne ciasto, które polecamy nie tylko na święta. Sprawdzi się podczas wielu okazji, długo zachowuje świeżość.
Pyszne ciasto, idealne dla wielbicieli maku. Zawiera skórkę pomarańczową, rodzynki i wiórki kokosowe. Jest odpowiednio wilgotne, bardzo makowe o długim terminie przydatności.
Wspaniałe kruche ciasto, które występuje w okresie letnim. Soczyste, słodko- kwaśne śliwki z chrupiącą kruszonką tworzą wspaniały smak.
Królowe letnich deserów. Znakomite kruche ciasto w połączeniu z delikatnym kremem śmietanowo-budyniowym i owocami to wspaniała uczta dla zmysłów. Pięknie wygląda i idealnie smakuje.
Przepyszny piernik na święta Bożego Narodzenia. Jest puszysty, z delikatną czekoladową polewą i powidłami śliwkowymi. Nie może go zabraknąć na świątecznym stole.
Mazurek wielkanocny to tradycyjne ciasto na Wielkanoc. W naszej ofercie znajduje się aż pięć rodzai mazurków. - bakaliowy - kajmakowy - makowy - migdałowy - orzechowy Każdy z nich jest inny, wyjątkowo pyszny. Składa się z płaskiego kruchego spodu oraz w zależnośći od rodzaju mazurka pysznych dodatków. Tym co najbardziej wyróżnia mazurki to ich bogaty smak i piękne dekoracje wykonane z lukru, polewy i bakali nawiązujące do motywów Wielkanocy np.bazie, baranki itp. Sukcesem dobrego dobrego mazurka jest odpowiednio przyrządzone kruche ciasto, my przygotowywujemy z największą dokładnością i gorąco polecamy.
Jeżeli są Państwo zainteresowani przedstawieniem oferty, zapraszamy do kontaktu telefonicznego:
BIURO
LUB SKORZYSTAJ Z FORMULARZA KONTAKTOWEGO